Italiaanse spinazie-kaassoufflé
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 495 kcal
- 31 g eiwit
- 33 g vet
- 19 g koolhydraten
Ingrediënten
- 450 g diepvries spinazie
- 4 scharreleieren
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 400 ml melk
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 150 g gorgonzola, in kleine stukjes
- 2 eetlepel basilicum, fijngehakt
Bereiden
Laat de spinazie in een vergiet ontdooien en goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Splits de dooiers en de witten van de eieren.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Roer van het vuur af de gorgonzola en de eidooiers door de saus.
Druk het vocht met een lepel uit de spinazie. Spatel de spinazie en de basilicum door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de saus.
Schep het soufflémengsel in een ingevette hoge ovenschaal. Laat de soufflé in de oven in ca. 30 minuten rijzen en goudbruin worden. Lekker met gebakken aardappelen met rozemarijn en een gemengde salade.
Bron
Het recept 'Italiaanse spinazie-kaassoufflé' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lyubov Timofeyeva | Shutterstock.com