Rabarberchutney met grote rozijnen
- 900 g chutney
- 45 min
- waardering 7,8
- Sauzen / dips
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg rabarber (750 g schoongemaakt gewicht)
- 100 g acaciahoning
- 200 g rietsuiker
- 1 theelepel jeneverbessen
- 150 ml witte balsamicoazijn of sherryazijn
- 250 g grote rozijnen
Bereiden
Spoel de stelen rabarber onder de kraan. Schil de stelen dan en snijd ze in stukjes.
Doe de acaciahoning met de rietsuiker, jeneverbessen en balsamicoazijn in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken tot het mengsel mooi stroperig is.
Doe er de stukjes rabarber en de rozijnen in en laat alles dan nog eens 30 minuten sudderen.
Verdeel de rabarberchutney over 2 of 3 potten en sluit die meteen af.
Tip
Deze chutney combineert goed met wildterrines.
Kookboek
Het recept 'Rabarberchutney met grote rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Jams & chutneys
Valérie LHomme
Zelfgemaakte jam... lekkerder is er niet! En je hoeft er geen dagen voor in de keuken te staan. Neem een kilo vruchten in het seizoen, volg de recepten in dit boek... lees verder
© Good Cook