Pompoenchutney

  • 3 potten à 500 ml
  • 75 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg pompoen (butternut)
  • 500 g appels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 120 g sultanarozijnen
  • 125 g rietsuiker
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 600 ml ciderazijn

Bereiden

Schil de pompoen en de appels, verwijder de pitten en het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Doe alle ingrediënten met 2 theelepels zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Neem het deksel van de pan en laat nog 30 tot 40 minuten indikken tot je een dikke chutney hebt.

Schep de chutney in gesteriliseerde potten en sluit de potten onmiddellijk af met het deksel. Laat de chutney afkoelen.

Zet de potten chutney op een koele, donkere plaats en laat minstens 3 weken rusten. Eenmaal geopend bewaar je ze het best in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Pompoenchutney' is afkomstig uit het kookboek...

Cadeautjes uit de keuken

diverse auteurs

In 'Cadeautjes uit de keuken' vind je meer dan 60 creatieve recepten - zoet en hartig, confituren en chutneys, smaakmakers - en inpakideetjes. Wedden dat je... lees verder

© WPG / Manteau

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Chutney recept tips

Reacties op dit recept

  • FleurTwee theelepels zout is veel te veel!

    reageren