Chutney met tomaat, appel en gember
- 1 portie
- 75 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 tomaten, zaadjes verwijderd en in grote blokjes gesneden
- 2 groene appels, in blokjes
- 10 g verse gember, fijngeraspt
- 50 g suiker
- 2 eetlepels wittewijnazijn
Bereiden
Fruit de ui in de olijfolie tot de ui glazig is geworden.
Schep er de tomaten, appels en gember door en laat nog 5 minuten bakken.
Voeg de suiker toe en laat karameliseren. Breng op smaak met de azijn.
Schep er een snufje cayennepeper door en laat 1 uur zachtjes sudderen op laag vuur.
Je kunt de chutney 15 dagen in de koelkast bewaren.
Kookboek
Het recept 'Chutney met tomaat, appel en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches
Marie-Pierre Morel
In 'Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches' gaan heerlijk landelijk brood of speltbrood, notenbrood of meergranen... lees verder
© Good Cook