Pittige mangochutney
- 900 g chutney
- 45 min
- waardering 7,7
- Sauzen / dips
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 mango's van 400 g per stuk (800 g vruchtvlees)
- 100 g lange chilipepers
- 20 g verse gember
- 100 ml ciderazijn
- 300 g rietsuiker
- 2 plukjes saffraandraadjes
- 1 eetlepel roze peperkorrels
Bereiden
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pitten en snijd het dan in blokjes. Spoel de chilipepers onder de kraan. Snijd ze open en schraap er het zaad uit. Snijd de pepers dan in ringetjes. Schil de gember en knijp het vruchtvlees uit in een knoflookpers. Meng alles in een grote kom.
Giet de ciderazijn met de rietsuiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook. Laat 3 minuten sudderen en voeg dan het fruit met de chilipeper toe. Strooi de saffraan en roze peperkorrels erover en laat alles 20 tot 30 minuten sudderen.
Verdeel de nog hete chutney over 2 of 3 schoongemaakte en gedroogde potten en sluit die meteen af.
Kookboek
Het recept 'Pittige mangochutney' is afkomstig uit het kookboek...
Jams & chutneys
Valérie LHomme
Zelfgemaakte jam... lekkerder is er niet! En je hoeft er geen dagen voor in de keuken te staan. Neem een kilo vruchten in het seizoen, volg de recepten in dit boek... lees verder
© Good Cook