Gourmet recept: kabeljauw in een jasje met dragon
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 4 zeer dunne kabeljauwfilets
- 2 à 3 theelepels limoensap
- 4 fijne sneetjes gerookte ham
- 4 takjes dragon
- 200 ml visbouillon
- 400 g voorgekookte tagliatelle
- 2 rode uien
- boter
- olie
Voorbereiden
Besprenkel de visfilets met limoensap en laat enkele minuten rusten. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg de sneetjes ham dakpansgewijs op elkaar. Leg een visfilet op het spek en leg er takjes dragon op. Sluit met een andere visfilet en rol op - de ham bevindt zich nu aan de buitenzijde. Snijd in schijfjes en maak vast met houten prikkers.
Giet de visbouillon in kannetjes. Verdeel de pasta over twee kommen. Pel de uien en snijd ze in fijne stukjes. Verdeel in potjes. Zorg voor voldoende boter en olie in kleine potjes voor alle gasten.
Bereiden
Bestrijk de gourmetplaat met olie. Ieder bakt zijn visrolletje op de gourmetplaat. Intussen fruit je in een gourmetpannetje wat ui in boter. Als deze glazig zijn, voeg je 2 eetlepels visbouillon en wat pasta toe. Kruid met peper en zout. Als de visrolletjes niet goed garen op de gourmetplaat, laat ze nog even verder garen in een pannetje. Schep de pasta op een bordje en leg het visrolletje erbij.
Variatietip
Je kunt de kabeljauw vervangen door zeeduivel, tilapia of schelvis of verschillende vissoorten combineren. Bijvoorbeeld: kabeljauw in spek, scampi, een stukje tonijn of een stukje zalm.
Kookboek
Het recept 'Gourmet recept: kabeljauw in een jasje met dragon' is afkomstig uit het kookboek...
Fun cooking
Sofie Vanherpe
Met dit boek zul je nieuwe, frisse manieren ontdekken om van gourmet, steengril, raclette, fondue of tafelbarbecue een culinaire verwenpartij te maken... lees verder
© Uitgeverij Lannoo