Gourmet recept: oosterse omelet
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 theelepels lichte sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 6 stengels lente-ui
- 1 grote rode chilipeper
- 150 g champignons
- 150 g krabvlees (vers of uit blik)
- boter
- olie
Voorbereiden
Klop de eieren los met de sojasaus, suiker, peper en 2 eetlepels water. Verdeel over sauskannetjes. Snijd de lente-ui in reepjes en de chilipeper in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de groenten en de krab over kommen. Zorg voor voldoende boter in kleine potjes voor alle gasten.
Bereiden
Smelt wat boter in een gourmetpannetje. Giet er wat eimengsel in en laat een minuutje bakken. Voeg lente-ui, chilipeper, krab en champignons toe. Kruid met peper en zout. Laat bakken tot de omelet is gestold en lichtbruin is.
Variatietip
Je kunt deze omelet ook bereiden met geroerbakte garnalen, in dobbelsteentjes gesneden kip of roerbakgroenten. Of alle combinaties samen.
Kookboek
Het recept 'Gourmet recept: oosterse omelet' is afkomstig uit het kookboek...
Fun cooking
Sofie Vanherpe
Met dit boek zul je nieuwe, frisse manieren ontdekken om van gourmet, steengril, raclette, fondue of tafelbarbecue een culinaire verwenpartij te maken... lees verder
© Uitgeverij Lannoo