Kleine kaasfondue met groenten
bereiden
Ingrediënten
- 125 g comté kaas
- 125 g gruyère
- 125 g belegen kaas
- 1 kg rauwe of gekookte groenten naar keuze (bv wortels, radijs, champignons, bleekselderij)
- 1 liter witte wijn
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Rasp de drie soorten kaas of snijd ze in kleine blokjes en bewaar die op een koele plaats. Bereid alle groenten voor en snijd ze op maat.
Doe de wijn in een pan met het uitgeperste teentje knoflook en 3 flinke snufjes peper en verwarm op matig vuur. Laat het wijnmengsel dan tot ongeveer de helft inkoken.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verdeel de ingekookte wijn en kaassoorten over 6 mini pannetjes. Leg het deksel erop en zet de pannetjes 10 tot 12 minuten in de oven, tot alle kaas helemaal is gesmolten.
Dien de warme pannetjes meteen op en geef er de groenten van je keuze bij. Geef er cocktailprikkers bij of slakkenvorkjes.
Extra benodigd
6 mini pannetjes
Kookboek
Het recept 'Kleine kaasfondue met groenten' is afkomstig uit het kookboek...
Mini pannetjes
José Maréchal
Het kleinkind van onze oude stoofpan is een schoonheid! Van vooraf tot dessert gaan deze mini pannetjes zo uit de keuken op tafel. Ieder krijgt een eigen pannetje... lees verder
© Good Cook