Pittige kaasfondue
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 ml witte droge wijn
- 100 g MonChou
- 150 g blauwschimmelkaas (roquefort. gorgonzola, Danish blue)
- 350 g geraspte jong belegen Goudse kaas
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels jenever
- voor in de fondue
- stokbrood of ciabatta
- maïsbrood (geroosterd)
- broccoli (beetgaar)
- blaadjes rauwe witlof
- stukjes peer
Bereiden
Verhit in de fonduepan de wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg de kaas toe en laat hem al roerende smelten. Het mengsel mag niet koken.
Roer de maïzena met de jenever tot een papje en schenk dit al roerende bij de gesmolten kaas. Breng de fondue op smaak met peper.
Geef er stokbrood of ciabatta, geroosterd maïsbrood, beetgare broccoli, blaadjes rauwe witlof en stukjes peer bij.
Extra benodigd
Fonduepan
Kookboek
Het recept 'Pittige kaasfondue' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Aan tafel
diverse auteurs
Samen fonduen op z'n Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, Spaans gourmetten... Dit kookboekje geeft allerlei recepten en tips om met... lees verder
© InmercKaasfondue tips
Reacties op dit recept
- Janette De kaasfondue was echt heerlijk, alleen veel te dun. Na nog een eetlepel maizena te hebben toegevoegd zijn we maar gaan eten. Het recept is zeker voor herhaling vatbaar maar volgende keer begin ik met 300 ml wijn. Kan altijd nog wat verdunnen als dat te weinig blijkt.
-
Wesselien
Inderdaad te waterig. Mijn gezin heeft desalniettemin gesmuld. Fijn om te zien en te horen dat mijn kinderen (10 en 13 jaar) de blauwschimmelkaas zo kunnen waarderen.
Wesselien - petra Met 300 ml wijn en maizena krijg je een stevige kaasfondue. Lekker voor de afwisseling mat de klassieke variant.
- Marry Super kaasfondue. Alleen met groenten gedaan, geblancheerde spruitjes, broccoli, groene asperges, rauwe witlofblaadjes, champignons. In plaats van monchou heb ik mascarpone toegevoegd. Heerlijk gegeten.