Zwitserse kaasfondue
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 400 ml droge witte wijn
- 300 g emmentaler, geraspt
- 300 g gruyère, geraspt
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels kirsch
- voor in de fondue
- stokbrood
- pompoenpittenbrood
- champignons
- plakjes courgette
- asperges (beetgaar gekookt)
- zure augurkjes
Bereiden
Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Plaats de pan op het vuur. Verhit de wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg de kaas toe en laat hem al roerende smelten. Het mengsel mag niet koken.
Roer de maïzena met de kirsch tot een glad papje en schenk het al roerende bij de gesmolten kaas. Breng de fondue op smaak met zout en peper.
Geef er stokbrood, pompoenpittenbrood, champignons, plakjes courgette, beetgaar gekookte asperges en zure augurkjes bij.
Extra benodigd
Fonduepan
Kookboek
Het recept 'Zwitserse kaasfondue' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Aan tafel
diverse auteurs
Samen fonduen op z'n Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, Spaans gourmetten... Dit kookboekje geeft allerlei recepten en tips om met... lees verder
© InmercKaasfondue tips
Reacties op dit recept
- Mieke Het is wel aan te bevelen om een stenen fonduepan te gebruiken! Groeten uit Zwitserland.