Andijvie met rozijnen en appel
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,2
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 190 kcal
- 3 g eiwit
- 10 g vet
- 20 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 appels, grof geraspt
- citroensap
- 50 g boter
- 1 kg andijvie, in reepjes
- 4 eetlepels rozijnen, 10 minuten geweld in heet water
Bereiden
Besprenkel de geraspte appels met een paar druppels citroensap om verkleuren te voorkomen.
Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de appel, de andijvie en de rozijnen toe en roer het geheel een paar keer om.
Leg de deksel half op de pan en laat de andijvie in ca. 8 minuten gaar worden. Roer het geheel zo nu en dan door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bron
Het recept 'Andijvie met rozijnen en appel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ruud Morijn Photographer | Shutterstock.com