Andijvie stamppot met rookworst en spekjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in kleine, gelijke stukjes
  • 2 kleine rookworsten
  • 25 g boter (+ extra)
  • 150 ml melk
  • 1 kleine struik andijvie (ca. 350 g), gewassen en in ragfijne reepjes
  • uitgebakken spekjes (kant-en-klaar)

Bereiden

Stoom de aardappels met de rookworsten (zonder verpakking) in de gaatjesschaal met de dichte schaal eronder 25 minuten op 100 °C.

Doe de boter en de melk in een kookpan en schep de gestoomde aardappels erop. Stamp ze fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper.

Klop de puree met de mixer of garde luchtig. Verwarm op laag vuur tot de puree door en door warm is.

Schep er vlak voor het serveren de andijvie en de in plakjes gesneden rookworst door en garneer met de spekjes.

Extra benodigd

Stoomoven

Variatietip

Vervang de andijvie door rucola en het spek door zongedroogde tomaat. Breng de puree, voordat de rucola erdoor gaat, op smaak met wat grove mosterd.

Zo kan het ook

In de stoompan: stoom de aardappelen met de worst ca. 20 minuten in de gaatjespan boven de waterpan met deksel of gebruik een groentemandje.

Kookboek

Het recept 'Andijvie stamppot met rookworst en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met stoom

Hélène Matze

'Koken met stoom' bevat ruim honderd tongstrelende gerechten en tips, waaruit de veelzijdigheid van stomen blijkt. Dankzij alle handige tips, wetenswaardig... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Andijvie recept tips

Reacties op dit recept

  • BasLekker hoor rauwe andijvie stamppot weet je je kunt er ook een flinke schep rode bietjes bij doen ziet er wel apart uit maar smaakt zeer lekker proberen maar groet Bassie

    reageren

  • marietteKlein scheutje azijn erbij, je weet niet wat je proeft.

    reageren