Andijviestamppot met ketjap manis en chipolataworstjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 40 g pijnboompitten
- 4 bosuien
- 1 sjalot
- 250 g spekjes
- 2 eetlepels boter
- 8 chipolataworstjes
- 50 ml witte wijn
- bloem (eventueel)
- 1 theelepel dijonmosterd
- 2 eetlepels ketjap manis
- 100 ml melk
- 400 g gesneden andijvie
Bereiden
Schil je aardappels en kook ze 20 minuten in ruim kokend water, uiteraard met zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Schep uit de hete pan en houd apart. Snijd de bosui in ringetjes en houd apart. Snipper de sjalot en houd apart.
Bak de spekjes in de koekenpan krokant, haal uit de pan en houd apart.
Gooi de boter in de pan en bak de chipolataworstjes gaar. Haal ze uit de pan en houd apart.
Giet de wijn in de pan en voeg de fijngesneden sjalot toe. Laat de jus inkoken tot de een mooie dikke saus. (Ben je ongeduldig dan kan je een klein beetje bloem toevoegen.) Zet het vuur uit en roer de mosterd en ketjap manis door de jus.
Verwarm de melk in een steelpannetje. Stamp met een aardappelstamper de aardappels tot een puree (of gebruik een aardappelpers om je puree te maken) en voeg net zoveel warme melk toe tot je tevreden bent over de smeuïgheid. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg de andijvie toe aan de puree en roer goed door.
Andijviestamppot op het bord, kuiltje voor de jus, jus in het kuiltje, spekjes, bosui en pijnboompitten eroverheen, worstjes erbij en klaar!
Opmerking
Je kan mij best blij maken met een stamppot, maar standaard stamppot met jus vind ik te saai. Dan moet je er wel wat extra *spice* aan toevoegen. Vandaar deze andijviestamppot met lekkere toevoegingen en een banger van een jus.
Kookboek
Het recept 'Andijviestamppot met ketjap manis en chipolataworstjes' is afkomstig uit het kookboek...
Gruwelijk lekker!
Soraya Riem
Dit is hét kookboek van TikTok-sensatie Soraya Riem. Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten. Bomvol ultiem comfortfood waar je gegarandeerd van zult watertanden
... lees verder © Spectrum