Asperges met gesmolten boter en Parmezaanse kaas

  • 3 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 bundels groene asperges
  • 90 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 75 g boter

Bereiden

Kook de asperges in een aspergepan - als je die hebt - of stoom ze. Laat ze niet te gaar worden: de stelen moeten nog een beetje knapperig zijn. Laat ze uitlekken en schik ze in een voorverwarmde, ondiepe schaal.

Bestrooi de aspergepunten met Parmezaanse kaas. Smelt de boter en schenk hem, zodra hij begint te schuimen, over de Parmezaanse kaas. De warmte van de boter zal de kaas doen smelten en dat zorgt voor een verrukkelijk korstje. Voeg een beetje peper en zout toe.

Serveer onmiddellijk en geef er wat knapperig ciabatta bij.

Variatietip

Voor een voedzamer gerecht bak je 2 biologische eieren p.p. (de dooiers moeten nog vloeibaar zijn); leg de asperges op de eieren.

Kookboek

Het recept 'Asperges met gesmolten boter en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Herfst in Piemonte

Manuela Darling-Gansser

Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!