Groene asperges met ei-curry

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 525 kcal
  • 20 g eiwit
  • 43 g vet
  • 15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 kg groene asperges
  • 50 g boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 250 ml biogarde drink
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel koriander of peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Pel de eieren en snijd ze in vieren.

Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de kruiden even. Roer de biogarde, de crème fraîche en de bloem door elkaar. Roer dit mengsel door de gefruite ui. Schep de eieren erdoor en verwarm de curry nog ca. 2 minuten heel zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de asperges af. Schep de asperges op vier borden en schep de ei-curry erover. Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Bron

Het recept 'Groene asperges met ei-curry' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Dasha Petrenko | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • SophieSuper lekker, al diverse malen gemaakt.

    reageren

  • MariekeLekker gerecht! Heb zelf aspergetips en sperziebonen gebruikt, rijst on the side. Zou aanraden om het wat frisser te maken middels het toevoegen van wat limoensap.

    reageren