Groene asperges met gerookte ham en Parmezaanse kaas
bereiden
Ingrediënten
- 18 groene asperges
- 10 plakken gerookte ham
- 125 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Was de asperges. Snijd de asperges bij. Schil de onderkant met een dunschiller.
Kook de asperges ongeveer 6 minuten in een pan kokend, gezouten water, of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan.
Wikkel de stengels (laat alleen de puntjes bloot) in de plakken ham. Schik de asperges naast elkaar in 6 decoratieve ovenschaaltjes.
Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over en bak de asperges dan ca. 5 minuten in de oven.
Serveer direct en geef er een pepermolen bij.
Kookboek
Het recept 'Groene asperges met gerookte ham en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke hapjes voor elk moment
José Maréchal
Het geeft niet hoe laat het is, voor een brunch, voor bij een goed glas, of gewoon om even helemaal ontspannen te genieten, in dit boek vind je volop recepten voor
... lees verder © Good Cook