Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels koksroom
- 1 eetlepel witte wijn
- 3 eetlepels bouillon
- 14 asperges, beetgaar gekookt
- 200 g verse zalm, in dunne plakjes
- ½ bosje bieslook, fijngesneden
Bereiden
Kook voor de saus de room, wijn en bouillon in een pannetje tot de helft in. Snijd 2 asperges in kleine stukken en voeg ze bij de ingekookte saus. Maak de saus met de staafmixer fijn en breng op smaak met zout.
Verdeel de asperges over vier borden. Leg de plakken zalm over de onderste helft van de asperges. Zet dit even onder de grill, zodat de zalm warm wordt, maar van binnen rosé blijft. Schep er wat saus naast en garneer met bieslook.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges
Thea Spierings
Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge
... lees verder © Caplan BooksAsperges tips
Reacties op dit recept
- sylvie Heel lekker alleen de hoeveelheid van de saus is wel miniem. Ik heb alles vermenigvuldigd met 3. Maar zeker een aanrader.
- Elly Heerlijk gerecht. Maar de saus was te weinig moet zeker meer!!
- Kookman Aardig recept, hoeveelheden voor saus kloppen helemaal niet, heb veel grotere hoeveelheden gebruikt. Liever wat te ruim dan niet meer dan een kloddertje...