Groene asperges met zachtgekookte eieren en Parmezaanse kaas
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- 2 eetlepels sherryazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bos groene asperges
- 3 eieren
- 20 g vers geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiden
Maak een vinaigrette met het gesnipperde sjalotje, de azijn en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
Was de asperges en snijd de harde onderkant af. Snijd de asperges met een mandoline in de lengte in dunne plakken van ongeveer 1 mm dik.
Dompel de eieren in een pan kokend water en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Doe de eieren onmiddellijk in koud water voor je ze gaat pellen.
Blancheer de aspergetagliatelle krap 1 minuut in kokend gezouten water. Giet af.
Besprenkel de aspergelinten met de vinaigrette en schep voorzichtig om. Serveer met de zachtgekookte eieren en geschaafde Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Mandoline
Kookboek
Het recept 'Groene asperges met zachtgekookte eieren en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Het spirelli kookboek
Orathay Souksisavanh & Vania Nikolkic
Verander stevige groente en fruit eenvoudig in de lekkerste pasta's en salades. Met 'Het spirelli kookboek' heb je 30 snelle en gezonde recepten voor je spiraalsnijder... lees verder
© Good Cook