Spiesjes van groene asperges met spek

  • 10 stuks
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Japans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 350 g groene asperges
  • 150 g ontbijtspek, in plakken
  • sla- of zonnebloemolie, om in te vetten
  • tare (yakitorisaus)

Bereiden

Week de prikkers minimaal 30 minuten in koud water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.

Breng wat water aan de kook en blancheer de asperges in 3-5 minuten beetgaar. Verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in drieën.

Rol het spek om de asperges.

Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in enkele minuten rondom goudbruin en krokant. Serveer met de tare.

Extra benodigd

10 platte bamboeprikkers

Zelfgemaakte tare

Breng 250 ml sojasaus, 250 ml mirin, 125 ml water, 125 ml sake, 4 theelepels bruine suiker en 1 in stukken gesneden lente-ui op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai zodra de saus kookt het vuur laag en laat de saus tot de helft inkoken. Laat de saus voor gebruik afkoelen.

Kookboek

Het recept 'Spiesjes van groene asperges met spek' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Japanse keuken

Tosao van Coevorden

De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!