Spiesjes van groene asperges met spek
- 10 stuks
- 15 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Japans
- Vlees
Ingrediënten
- 350 g groene asperges
- 150 g ontbijtspek, in plakken
- sla- of zonnebloemolie, om in te vetten
- tare (yakitorisaus)
Bereiden
Week de prikkers minimaal 30 minuten in koud water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
Breng wat water aan de kook en blancheer de asperges in 3-5 minuten beetgaar. Verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in drieën.
Rol het spek om de asperges.
Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in enkele minuten rondom goudbruin en krokant. Serveer met de tare.
Extra benodigd
10 platte bamboeprikkers
Zelfgemaakte tare
Breng 250 ml sojasaus, 250 ml mirin, 125 ml water, 125 ml sake, 4 theelepels bruine suiker en 1 in stukken gesneden lente-ui op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai zodra de saus kookt het vuur laag en laat de saus tot de helft inkoken. Laat de saus voor gebruik afkoelen.
Kookboek
Het recept 'Spiesjes van groene asperges met spek' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld