Aubergine halloumi
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 aubergine, in plakjes
- 1 pakje halloumi (Griekse smeltkaas), in plakjes
- ½ bosje peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 100 ml olijfolie
Bereiden
Verhit een grillpan en gril hierin de aubergine en de halloumi aan beide zijden.
Meng voor de dressing de peterselie, knoflook, citroensap en olijfolie goed door elkaar en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
Leg de plakjes halloumi op de plakjes aubergine en giet de dressing er overheen.
Het recept 'Aubergine halloumi' is afkomstig uit het kookboek Amuses & appetizers (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Aubergine tips
Reacties op dit recept
- Frans Jan Welke amateur noemt halloumi opeens 'Griekse smeltkaas'? Terwijl de belangrijkste eigenschap nu juist is, dat deze kaas NIET smelt (of pas bij zeer hoge temperatuur). Daarom kun je hem grillen, frituren, bakken, enz.
- Lolita Waarschijnlijk Thea Spierings haha