Baba ghanoush
2 koppen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kg aubergine
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels tahin
- 60 ml citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel zoet paprikapoeder
Bereiden
Verwarm de grill voor.
Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op een ingevette bakplaat. Rooster ze 30 minuten, tot het vel zwart kleurt en de aubergines zacht zijn; keer ze af en toe om. Laat ze 15 minuten afkoelen.
Verwijder de schil van de aubergines en laat ze 10 minuten uitlekken in een vergiet. Meng ze in de keukenmachine met de overige ingrediënten.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Baba ghanoush' is afkomstig uit het kookboek...
Pesto, dippers en salsa's
diverse auteurs
Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder
© De Lantaarn. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.comAubergine tips
Reacties op dit recept
- Frances Er moet toch echt een heel klein beetje zout in, voor de extra pit.
- Kathleen Niet te doen, veel werk voor niets.