Gebakken aubergine
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
230 kcal
3 g eiwit
20 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel basilicum
- 1 aubergine (ca. 350 g), in 1 cm dikke plakken
- 4 eetlepels olie
- 3 takjes peterselie
- knoflook naar smaak, fijngehakt
Bereiden
Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de plakken aubergine in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
Knip de peterselie erboven fijn, garneer met de fijngehakte knoflook en serveer.
Het recept 'Gebakken aubergine' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com
Aubergine tips
Reacties op dit recept
- Mandy Lekker, maar nog wat moeite met de consistentie, zodat het goed blijft plakken.
- Ton Heerlijk! Echte aanrader. Ik had de knofllook er iets eerder bijgedaan zodat die wat meegebakken was. Op het bord nog een flinke kneep citroen maakte het helemaal AF!
- Hilda Een fijn recept! Ook de knoflook in olijfolie even meegebakken, maakt knapperig en geeft meer smaak a.h. gerecht.