Gebakken aubergine

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Bevat per portie

230 kcal
3 g eiwit
20 g vet
10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 aubergine (ca. 350 g), in 1 cm dikke plakken
  • 4 eetlepels olie
  • 3 takjes peterselie
  • knoflook naar smaak, fijngehakt

Bereiden

Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de plakken aubergine in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.

Knip de peterselie erboven fijn, garneer met de fijngehakte knoflook en serveer.

Het recept 'Gebakken aubergine' wordt je aangeboden door . Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Aubergine tips

Reacties op dit recept

  • Mandy Lekker, maar nog wat moeite met de consistentie, zodat het goed blijft plakken.
  • Ton Heerlijk! Echte aanrader. Ik had de knofllook er iets eerder bijgedaan zodat die wat meegebakken was. Op het bord nog een flinke kneep citroen maakte het helemaal AF!
  • Hilda Een fijn recept! Ook de knoflook in olijfolie even meegebakken, maakt knapperig en geeft meer smaak a.h. gerecht.