Gebakken aubergine

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 230 kcal
  • 3 g eiwit
  • 20 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 aubergine (ca. 350 g), in 1 cm dikke plakken
  • 4 eetlepels olie
  • 3 takjes peterselie
  • knoflook naar smaak, fijngehakt

Bereiden

Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de plakken aubergine in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.

Knip de peterselie erboven fijn, garneer met de fijngehakte knoflook en serveer.

Bron

Het recept 'Gebakken aubergine' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • MandyLekker, maar nog wat moeite met de consistentie, zodat het goed blijft plakken.

    reageren

  • TonHeerlijk! Echte aanrader. Ik had de knofllook er iets eerder bijgedaan zodat die wat meegebakken was. Op het bord nog een flinke kneep citroen maakte het helemaal AF!

    reageren

  • HildaEen fijn recept! Ook de knoflook in olijfolie even meegebakken, maakt knapperig en geeft meer smaak a.h. gerecht.

    reageren