Gebakken aubergine
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 230 kcal
- 3 g eiwit
- 20 g vet
- 10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel basilicum
- 1 aubergine (ca. 350 g), in 1 cm dikke plakken
- 4 eetlepels olie
- 3 takjes peterselie
- knoflook naar smaak, fijngehakt
Bereiden
Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de plakken aubergine in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
Knip de peterselie erboven fijn, garneer met de fijngehakte knoflook en serveer.
Bron
Het recept 'Gebakken aubergine' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com