Gegrilde aubergines van de barbecue
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 aubergines, in dikke plakken
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 18 basilicumblaadjes
- olijfolie, om te besprenkelen
Voorbereiden
Leg de plakken aubergine in een vergiet, bestrooi met zout en laat ca. 30 minuten uitlekken. Steek de barbecue aan.
Bereiden
Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier. Leg op de barbecue en grill een paar minuten per kant. Neem van de barbecue en laat afkoelen.
Schik de aubergineplakken in lagen op een serveerschaal, bestrooi elke laag met knoflook, basilicumblaadjes, zout en peper en besprenkel gul met olijfolie. Laat voor het serveren minimaal 1 uur op een koele plek staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde aubergines van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
De zomer van De Zilveren Lepel
diverse auteurs
La vita è bella! Het leven is mooi! Zeker als je aan Italiaanse zomers denkt en het bijhorende heerlijke eten. Met 400 recepten uit 'De zomer van De Zilveren Lepel' creëer... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck