Gegrilde aubergines van de barbecue
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 aubergines, in dikke plakken
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 18 basilicumblaadjes
- olijfolie, om te besprenkelen
Voorbereiden
Leg de plakken aubergine in een vergiet, bestrooi met zout en laat ca. 30 minuten uitlekken. Steek de barbecue aan.
Bereiden
Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier. Leg op de barbecue en grill een paar minuten per kant. Neem van de barbecue en laat afkoelen.
Schik de aubergineplakken in lagen op een serveerschaal, bestrooi elke laag met knoflook, basilicumblaadjes, zout en peper en besprenkel gul met olijfolie. Laat voor het serveren minimaal 1 uur op een koele plek staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde aubergines van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
De zomer van De Zilveren Lepel
diverse auteurs
La vita è bella! Het leven is mooi! Zeker als je aan Italiaanse zomers denkt en het bijhorende heerlijke eten. Met 400 recepten uit 'De zomer van De Zilveren Lepel' creëer
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckAubergine tips
Reacties op dit recept
- Danny Ik heb dit recept niet op de BBQ, maar gewoon in de pan gemaakt. Ook heb ik er nog paprika bij gedaan, zoals op het plaatje. Dat geeft het gerecht een vrolijke kleur. De aubergines waren lekker zacht en smaakten heerlijk naar de olijfolie en de basilicum.
- olga Lekker, ik doe ze vaak gewoon in de grillpan. Ook samen met courgette, paddestoelen en Spaanse pepers, (deze laatste al dan wel of niet gegrild) en ipv basilicum gebruik ik gehakte verse peterselie en knoflook in plakjes en uiteraard olijfolie als dressing. Erg lekker.
- Joska Ik maak dit recept ook gewoon in de grillpan, de ene keer met paprika bij de aubergine, de andere keer met courgette erbij, net waar ik zin in heb. Mooie olijfolie erover, oogjes dicht en ik waan me in ons huisje aan de Cote d'Azur...
- Anna Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erbij, jammie.
-
marleen
... en dan de combinatie: bruine champignons, aubergines, rode puntpaprika's, wat gesnipperde zongedroogde tomaten en parmigiano reggiano plus rijkelijk bio olijfolie...
Gedroogde tijm en rozemarijn niet vergeten... Een topper!