Aubergines met Arabische pesto
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote of 2 middelgrote aubergines
- olijfolie
- 5 teentjes knoflook, in stukken
- ½ groene paprika, in stukken
- 1 bosje bladpeterselie
- sap van ½ citroen
- sap van ½ limoen
Bereiden
Snijd de aubergines in ronde plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitzweten. Spoel ze af, dep ze goed droog en bak ze in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de knoflook, de paprika, de bladpeterselie, het citroen- en het limoensap in de blender en mix tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de aubergines met de pesto en serveer als bijgerecht op een buffet of als slaatje bij een hoofdgerecht. De restjes smaken de volgende dag heerlijk op bruine boterhammen met koude kip, vlees of vis.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Aubergines met Arabische pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Arabische wereldkeuken
Fatima Marzouki
In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele
... lees verder © Uitgeverij Lannoo