Met bulgur gevulde aubergines met tzatziki

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • olijfolie, om te bestrijken
  • zoutvlokken of grof zeezout
  • 160 g bulgur
  • ¼ groentebouillonblokje
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tomaten, ontpit en in blokjes
  • 3 eetlepels gehakte munt
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 200 g feta, verkruimeld
  • voor de tzatziki
  • ½ komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiden

Begin met de tzatziki: rasp de komkommer zo grof mogelijk. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat ca. 20 minuten trekken. Druk het vocht eruit. Meng de komkommer, yoghurt, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Snijd de aubergines in de lengte door, bestrijk ze met olijfolie en zout ze licht. Leg ze op een plaat met bakpapier en bak in het midden van de oven ca. 20 minuten. Laat de aubergines wat afkoelen en hol ze voorzichtig uit, waarbij de schil niet kapot mag gaan. Hak het vruchtvlees grof.

Kook de bulgur in 160 ml bouillon in een afgedekte pan ca. 10 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de korrels uitdampen.

Meng alle ingrediënten voor de bulgursalade en breng op smaak met zout.

Vul de auberginehelften met de bulgursalade. Gratineer in het midden van de oven 10-15 minuten. Serveer samen met de tzatziki.

Kookboek

Het recept 'Met bulgur gevulde aubergines met tzatziki' is afkomstig uit het kookboek...

Meer dan 80 spannende salades

Geniet in de lente en zomer van heerlijke salades met nieuwe aardappels, asperges en verse vruchten. Rode bieten, pastinaken, knolselderij en niet te ver... lees verder

© Kosmos uitgevers

Aubergine tips

Reacties op dit recept

  • Joan Lekker en eenvoudig gerecht. Ik vond het voor alleen een hoofdgerecht iets te weinig. Ik heb er op de huid gebakken zalm bij gegeten maar een salade is er ook prima bij.