Gefrituurde aubergine met rozijnen en pul biber
bereiden
Ingrediënten
- 3 dikke stevige aubergines
- 50 g pijnboompitjes
- olie om te frituren
- 75 g gele rozijnen
- wijnazijn
- chilivlokken of pul biber
- frisgroene olijfolie
Bereiden
Snijd de aubergines in dikke plakken en daarna in vieren. Bestrooi met zout en laat 15 minuten uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.
Verhit de olie tot 180 °C of tot een blokje brood dat je erin gooit goudbruin kleurt. Frituur de aubergine in kleine porties goudbruin en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Meng de aubergine met de pijnboompitjes en rozijnen. Breng op smaak met ruim azijn, chilivlokken en zout. Besprenkel met een beetje frisgroene olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Gefrituurde aubergine met rozijnen en pul biber' is afkomstig uit het kookboek...
Arabia
Merijn Tol & Nadia Zerouali
Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verras-sende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillende... lees verder
© Kosmos Uitgevers. Beeld: Sven Benjamins