Gegratineerde aubergine met mozzarella en basilicum
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 5 aubergines
- 5 eetlepels bloem
- plantaardige olie om te bakken
- 50 g boter
- 200 g mozzarella, in heel dunne schijfjes
- 80 g basilicumblaadjes
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Voorbereiden
Was de aubergines zorgvuldig. Snijd ze in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik. Leg ze op een bord, bestrooi met zout en laat 15 minuten uitlekken.
Bereiden
Dep de aubergines droog, wentel ze door de bloem en bak ze enkele minuten in voldoende plantaardige olie. Neem de aubergines uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Beboter een ovenschaal en verdeel de aubergineplakken over de bodem. Leg daarop mozzarellaschijfjes en basilicumblaadjes. Werk zo verder in laagjes tot alles is opgebruikt. Bestrooi alles met flink wat Parmezaan en leg er een klontje boter op.
Zet de ovenschaal in een grotere braadslee met water en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dien warm op.
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde aubergine met mozzarella en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
De verleidelijke Italiaanse keuken
Christina Bottari
In 'De verleidelijke Italiaanse keuken' zul je geen ingewikkelde recepten vinden, maar wel eenvoudige gerechten die al generaties worden doorgegeven van... lees verder
© Standaard Uitgeverij