Gegrilde aubergine met feta-yoghurt
bereiden
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 1 eetlepel zout
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- voor de feta-yoghurt
- 150 g feta
- 100 g dikke Griekse of Turkse yoghurt
- voor erbij
- gemengde groene salade
- 60 g walnoten
Bereiden
Halveer de aubergines. Snijd een ruitpatroon aan de binnenkant in elke helft zonder ze helemaal door te snijden. Leg de helften met het gesneden patroon naar boven en strooi het zout erover. Wacht circa 30 minuten.
Mix voor de feta-yoghurt met een staafmixer de in stukjes gesneden feta met de yoghurt.
Maak ondertussen een groene salade.
Dep de aubergines droog met keukenpapier. Bestrijk ze rijkelijk met olijfolie.
Rooster de walnoten goudbruin in een droge pan op de barbecue of op het fornuis.
Rooster de aubergines op indirecte warmte gedurende circa 10 minuten per kant. Als ze uitdrogen, kun je ze bestrijken met wat olie. Bestrooi met peper en zout.
Serveer de aubergines warm met de fijngehakte dille, feta-yoghurt, groene salade en geroosterde walnoten.
Extra benodigd
Staafmixer, barbecue
Opmerking
Twee auberginehelften, een flinke lepel feta-yoghurt en een gemengde salade vormen een heerlijk, voedzaam zomerdiner.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde aubergine met feta-yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...
Vega BBQ
Malin Landqvist
Met de fantastische recepten uit 'Vega BBQ' kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen voor een vegetarische barbecue. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten
... lees verder © Uitgeverij Becht