Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas

4 personen
bereiden

waardering 8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 ml olijfolie
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 200 g emmentaler, geraspt

Bereiden

Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi ze lichtjes met zeezout.

Bestrijk de aubergineplakken zorgvuldig met olijfolie en rooster ze 5 minuten aan elke kant op een matig vuur op de barbecue.

Strooi de rozemarijn over de plakken aubergines en leg op elke plak een beetje emmentaler. Laat de kaas smelten en dien onmiddellijk op als de kaas gesmolten is.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde aubergine met rozemarijn en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Op de barbecue

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecuerecepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Aubergine tips

Reacties op dit recept

  • josien Een heerlijk bijgerecht.