Gevulde aubergine met tonijn
1 persoon
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 tomaten, in stukjes
- fijngehakt basilicum
- fijngehakte koriander
- 1 blikje tonijn in eigen nat, uitgelekt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aubergine in de lengte in tweeën. Prik enkele keren met een mes in de auberginehelften. Zet de aubergine 30 minuten in de oven.
Lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften. Doe de tomaten met het auberginevruchtvlees in een pan en breng aan de kook. Laat even sudderen.
Breng op smaak met basilicum en koriander.
Voeg de tonijn toe en laat even doorwarmen.
Schep de vulling in 1 auberginehelft. Zet ca. 10 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Gevulde aubergine met tonijn' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn slankprogramma
Jean-Michel Cohen
Afslanken hoeft geen synoniem te zijn van jezelf uithongeren en je gefrustreerd voelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en staat dr. Cohen klaar om je te coachen... lees verder
© Standaard UitgeverijAubergine tips
Reacties op dit recept
-
Sjoerd
Wellicht met de volgende tips een 8.0 beoordeling:
- tomaten prutje in een pannetje met kruiden laten pruttelen (ook 30min).
- citroensap voor het frisje.
- groentebouillonblokje voor het zoutje.
- spaans pepertje voor het pittige (zonder zaadjes)
-ook erbij: gesnipperd uitje, gember (vers), knoflook, komijn, beetje kaneel, champignons.
Prutje over?: morgen in de macaroni!