Groentelasagne zonder pasta met feta
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote aubergine, in plakjes van 5 mm
- 1 grote courgette, in plakjes van 5 mm
- olijfolie
- 1 grote rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in 6 lange reepjes
- 2 grote teentjes knoflook, in dunne plakjes
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 200 g feta, in kleine blokjes (laat weg om het vegan te maken)
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes aubergine en courgette op de beklede bakplaat, bestrijk met olijfolie en bestrooi met flink wat zout en peper. Rooster 35 tot 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en leg op een bord.
Zet de oven op de hoogst mogelijke temperatuur en bekleed de bakplaat met een nieuw vel bakpapier. Leg de reepjes rode paprika met het vel naar beneden op de bakplaat, bestrijk met olijfolie en rooster 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 220 °C.
Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in een kleine pan op matig vuur en bak de knoflook glazig. Voeg de chilivlokken toe, roer 1 minuut en voeg dan de tomatenblokjes, suiker en flink wat zout en peper toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, haal van het vuur en pureer met een staafmixer glad. Breng indien nodig verder op smaak.
Schenk de helft van de saus in een cakevorm (ca. 23 x 13 cm). Voeg een laagje paprika toe, gevolgd door een paar plakjes courgette. Bedek met feta en schep er wat saus over. Herhaal deze laagjes met de rest van de groenten, feta en saus. Druk voorzichtig aan en bak 30 minuten in de oven, tot de lasagne gloeiend heet is. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Plaats een langwerpige schaal op de vorm, keer de lasagne voorzichtig om op de schaal en serveer. Hoe het er ook uitziet, de smaak is voortreffelijk.
Extra benodigd
Bakpapier, staafmixer, cakevorm (23 x 13 cm)
Opmerking
Het kost weinig moeite om deze groentelasagne te maken, maar dat doet niets af aan de smaak - ik kan dit in een cakevorm gebakken prachtige gerecht niet vaak genoeg aanbevelen. Ik houd van de smeltende blokjes feta erin en de kaas past ook heel goed bij de saus.
Kookboek
Het recept 'Groentelasagne zonder pasta met feta' is afkomstig uit het kookboek...
Flavour
Sabria Ghayour
'Flavour' is het 7e boek van bestsellerauteur Sabrina Ghayour waarin zij de nadruk legt op de drie belangrijkste elementen van haar keuken: het werken met relatief goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak. Smaak, heel veel smaak
... lees verder © Good Cook