Komijn-aubergine met frisse komkommer-walnotenmix
bereiden
Ingrediënten
- 2 aubergines, in schijven van 1 cm dik
- 2 theelepels zeezoutvlokken
- 2 theelepels komijnzaad, grof gemalen
- 2 eetlepels olijfolie, plus extra om te bestrijken
- ½ komkommer, in schijfjes van 1 cm dik
- 2 eetlepels walnoten, grof gehakt
- sap van ½ biologische citroen
Bereiden
Wrijf de aubergineschijven in met de helft van de zeezoutvlokken en de helft van het komijnzaad. Bestrijk ze als de barbecue goed heet is met olijfolie en gril ze 4-5 minuten, tot ze mooie donkere grillstrepen hebben. Keer ze om en herhaal aan de andere kant, tot ze gaar zijn.
Meng intussen de komkommer, de rest van het komijnzaad en de zeezoutvlokken, olijfolie, walnoten en het citroensap in een kom en laat marineren.
Leg de aubergineschijven op een platte schaal, verdeel het komkommermengsel erover en schep goed om. Dien heet op, of op kamertemperatuur.
Binnen koken
Gril de aubergines zoals hierboven beschreven, maar dan in delen in een grillpan, of bak ze 25 minuten in een enkele laag op een grote bakplaat in een op 220 °C voorverwarmde oven, tot ze goed bruin en gaar zijn.
Opmerking
Ik ben gek op dit gerecht. De hete, geblakerde aubergine, de knapperige, koude komkommer en de smaakvolle walnoten en komijn vormen samen een frisse combinatie die perfect is voor op een warme dag. Aubergine is het lekkerst van de barbecue, maar ik leg hieronder ook uit hoe je hem binnen kunt klaarmaken, zodat je dit het hele jaar door kunt eten.
Kookboek
Het recept 'Komijn-aubergine met frisse komkommer-walnotenmix' is afkomstig uit het kookboek...
De groene barbecue
Rukmini Iyer
In 'De groene barbecue' laat bestsellerauteur Rukmini Iyer haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij
... lees verder © Uitgeverij Becht