Pittige auberginefrites met couscous
bereiden
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel Espelettepeper
- 2 middelgrote aubergines
- handje fijngehakte peterselie, voor de garnering
- voor de couscous
- 160 g couscous
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 theelepel olijfolie extra vierge
- voor de yoghurtsaus
- 100 g yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stamp de knoflook met een snufje zout in een vijzel tot een gladde pasta. Meng hier de olie, tomatenpuree en Espelettepeper door.
Snijd de aubergines in de lengte in 2 cm dikke plakken. Snijd elke plak in repen van 2 cm breed. Gooi het sponsachtige midden weg. Bestrijk de repen met de pittige marinade. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar in de oven.
Doe intussen de couscous, citroenrasp en een snufje zout in een grote kom en schenk er 180 ml kokend water over. Leg een groot bord op de kom en laat de couscous 5 minuten staan. Roer dan de olie er met een vork door.
Meng voor de yoghurtsaus alle ingrediënten en voeg naar smaak nog wat zout toe.
Serveer de auberginerepen op een bedje couscous. Schenk de yoghurtsaus erover en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Pittige auberginefrites met couscous' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Franse Keuken
Rachel Khoo
Rachel Khoo gaat in 'Mijn Franse Keuken' op culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk. In haar kookboek 'Chez Rachel' kookte ze nog in het kleinste keukentje van... lees verder
© Kosmos UitgeversAubergine tips
Reacties op dit recept
- mare waar is espelette peper te koop?