Salade met gegrilde aubergine, tomaat en mozzarella
bereiden
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel versgemalen peper
- 2 trostomaten, in plakken
- 125 g mozzarella, in plakken
- 30 g rucola
- 6 g basilicum (ca. 15 blaadjes), fijngesneden
- 1½ eetlepel olijfolie, extra vergine
- 1 eetlepel appelazijn
Bereiden
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm dik, smeer ze in met de drie eetlepels olijfolie en strooi er ½ theelepel peper en ¼ theelepel zout over. Gril de plakken aubergine in een grillpan aan beide kanten 2½ minuut op middelhoog vuur. Waarschijnlijk moet je de aubergine in twee porties bakken, omdat het niet allemaal tegelijk in de pan past. De aubergineplakken zijn goed als ze zacht en gaar zijn. Laat de plakken aubergine afkoelen als ze klaar zijn.
Leg de plakken aubergine, tomaat en mozzarella op de rucola. Strooi het basilicum eroverheen. Meng 1½ eetlepel olijfolie, de appelazijn en ½ theelepel peper in een schaaltje en sprenkel dit mengsel over de salade.
Kookboek
Het recept 'Salade met gegrilde aubergine, tomaat en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond leven doe je zo!
Sven & Jennifer
'Gezond leven doe je zo!' is een lifestyleboek over gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven... lees verder
© Kosmos Uitgevers