Bietencurry
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7
- Bijgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 kruidnagels
- een snufje asafoetida
- ½ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel fenegriekzaad
- 500 g (6) bieten, geschild en in stukken
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel chilipoeder
- 250 g (2 kleine) tomaten, gehakt
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur, doe er de kruidnagels, asafoetida, gemalen komijn- en fenegriekzaadjes bij, en roerbak ze ongeveer 1 minuut, of tot de zaadjes beginnen te knetteren.
Doe er de bietjes bij, draai het vuur hoog, en roerbak ze 1 minuut alvorens er 250 ml water bij te gieten en ze aan de kook te brengen. Draai het vuur iets lager, leg een deksel op de pan en laat de bietjes 10 minuten pruttelen.
Voeg de rest van de specerijen, de tomaten en zout naar smaak toe, en laat nog 10 minuten koken.
Kookboek
Het recept 'Bietencurry' is afkomstig uit het kookboek...
India
Pushpesh Pant
'India' biedt 1.000 makkelijk te volgen, authentieke recepten van over de hele lengte en breedte van het land. De recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar... lees verder
© Van Dishoeck