Friet van rode bieten
bereiden
Ingrediënten
- 3 rauwe rode bieten
- 2 liter frituurolie
Bereiden
Was de bieten kort met koud water. Snijd de onderkant eraf en schil de bieten met een groenteschiller of een schilmesje.
Snijd de bieten in vrij dikke plakken en daarna in staafjes van ongeveer 1½ cm dik.
Dep ze met keukenpapier zo goed mogelijk droog (trek rubber handschoenen aan, want rode biet maakt moeilijk te verwijderen vlekken op je handen en kijk uit voor je kleren).
Schenk de frituurolie in de friteuse en verhit die tot 170 °C. Leg de bietenstaafjes in het frituurmandje. Laat het frituurmandje in de olie zakken en bak de staafjes 8 minuten.
Haal het mandje uit de pan en laat de frieten uitlekken. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Ze moeten een beetje een 'bite' houden, maar mogen niet té hard zijn.
Leg ze op een met keukenpapier beklede schaal. Trek het papier eronderuit. Bestrooi de frieten met zout en peper en serveer ze als ze nog goed warm zijn.
Extra benodigd
Friteuse
Kookboek
Het recept 'Friet van rode bieten' is afkomstig uit het kookboek...
Alles over friet
Anne de la Forest
Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn... lees verder
© Uitgeverij Becht