Bleekselderij salade met peer en geroosterd spek
bereiden
Ingrediënten
- 1 bleekselderijhart (het bovenste deel)
- 2 rijpe peren (doyenné du comice)
- het sap van ½ citroen
- 100 g fourme d'Ambert (soort schimmelkaas)
- 8 dunne plakjes gerookt boerenspek
- voor de vinaigrette
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel hazelnootolie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
Bereiden
Was het bleekselderijhart met koud water en snijd het in dunne plakjes. Houd een paar hele blaadjes apart. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes, besprenkel ze met citroensap. Verbrokkel de fourme d'Ambert.
De vinaigrette: meng de olijf- en hazelnootolie met azijn, selderiezout en peper.
Maak de borden netjes op met de zachte plakjes selderij, een paar blaadjes van de bleekselderij, de stukjes peer en de kaas. Sprenkel de vinaigrette met het selderiezout eroverheen.
Bak het gerookte spek in een droge koekenpan, laat het vervolgens in de oven drogen op 210 °C. Leg het op de borden en serveer het gerecht meteen.
Kookboek
Het recept 'Bleekselderij salade met peer en geroosterd spek' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Larousse moestuin receptenboek
Valérie LHomme
Valérie LHomme heeft in 'Het grote Larousse moestuin receptenboek' 40 soorten groente geselecteerd. Laat je verleiden door de heerlijke gerechten met
... lees verder © Uitgeverij LannooBleekselderij tips
Reacties op dit recept
- Marlies NB Peer moet goed rijp zijn. Hazelnootolie was moeilijk te vinden, uiteindelijk succes bij Ekoplaza. Ik heb katenspek gebruikt, en voor de garnering nog wat verse bruine hazelnoten toegevoegd. Combinatie is heerlijk!