Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 bleekselderijstengels, in stukken van 5 cm
- 100 g blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Fourme d’Ambert, Bleu d’Auvergne
- 200 g mascarpone
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Bereiden
Stoom de stukken bleekselderij in een stoommandje boven kokend water beetgaar en laat afkoelen.
Maak in een kom de blauwaderkaas met een vork fijn. Roer beetje bij beetje de mascarpone erdoor tot een homogeen geheel is ontstaan. Roer het bieslook erdoor en breng op smaak net peper en zout.
Vul de holte van de bleekselderijstengels met dit mengsel.
Aanbevolen bieren
Weissbier.
Kookboek
Het recept 'Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Biertapas
Han Hidalgo
'Biertapas' is het eerste boek over een nieuwe culinaire trend: het combineren van verschillende soorten Belgisch en Nederlands bier met bijzondere hapjes en kleine
... lees verder © Uitgeverij Terra