Bloemkoolpuree met bospaddenstoelen
bereiden
Bevat per portie
446 kcal
20 g eiwit
37 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 4 grote eieren
- 4 eetlepels (gras)boter (of extra vierge olijfolie)
- 300 g bospaddenstoelen: oesterzwam, shiitake, portobello, kastanje etc
- nootmuskaat, tijm (optioneel)
- peterselie, tuinkers (optioneel)
Bereiden
Hak de bloemkool grof en kook gaar, ongeveer 5 minuten.
Kook ondertussen ook de eieren zacht (5 à 6 minuten) of pocheer ze.
Verwarm twee lepels boter in een grote pan. Bak de bospaddenstoelen goudbruin. Kruid met wat zwarte peper en tijm.
Giet de zachte bloemkool af en mix tot een romige puree in de blender (of met een staafmixer) met twee lepels boter. Kruid met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Serveer de bloemkoolpuree met de gebakken paddenstoelen, zachtgekookte eitjes, peterselie en tuinkers.
Extra benodigd
Blender of staafmixer
Variatietip
Vervang de bloemkool ook eens door broccoli of romanesco. De eitjes kun je vervangen door krokant gebakken tempé, tofoe of hempfu met olijfolie voor een vegan variant. Ook lekker met een stukje gebakken vis, gerookte wilde zalm… Houd je van karaktervolle gerechten? Meng dan vlak voor het serveren een teentje fijngehakte knoflook door de champignons.
Opmerking
Deze bloemkoolpuree is zijdezacht en een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree. Hier combineer ik hem met krokant gebakken bospaddenstoelen en een zachtgekookt eitje. Ook lekker met wortel, pastinaak of erwtjes voor de jongsten.
Kookboek
Het recept 'Bloemkoolpuree met bospaddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Keto in 15 minuten
Julie Van Den Kerchove
Met 'Keto in 15 minuten' maakt Julie Van den Kerchove het je nóg gemakkelijker om de voordelen van de keto-keuken te ontdekken. Ze stelt een heus 'superverbrander'-plan met 15 gedetailleerde dagmenu's op en toont hoe je je natuurlijke vetverbranding
... lees verder © Uitgeverij Lannoo