Gegratineerde bloemkool en broccoli
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g bloemkoolroosjes
- 500 g broccoliroosjes
- 30 g boter
- 2 eieren
- 250 ml vloeibare room
- 40 g amandelpoeder
- 50 g geraspte emmentaler
Bereiden
Dompel de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes in gezouten, kokend water, laat 10 minuten garen en giet voorzichtig af.
Verwarm de oven voor op 210 °C (thermostaatstand 7).
Beboter een ovenschaal en schik de groenten erin.
Breek de eieren in een kommetje en klop los met de room en het amandelpoeder. Kruid met peper en zout. Giet het geheel in de schaal, bestrooi met geraspte emmentaler en zet 15 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde bloemkool en broccoli' is afkomstig uit het kookboek...
De grote Larousse voor de thuiskok
diverse auteurs
Boeuf bourguignon of pizza Quattro Stagioni? Spaghetti carbonara of pakketjes rode poon? Ben je een fan van aperitiefjes met lekkere hapjes, dagelijks de kok
... lees verder © Uitgeverij LannooBloemkool tips
Reacties op dit recept
- Hans Zo simpel om te maken, maar zo lekker! Ik kook de bloemkoolroosjes iets langer voor dan de broccoliroosjes, maar verder volg ik het recept 'op de letter'.