Tempura van bloemkoolroosjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- plantaardige olie, om in te bakken
- voor het papje
- 150 g zelfrijzende bloem
- 100 ml water
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 eetlepel gemalen ketoembar (korianderpoeder)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 snuf zout
- 2 draaien peper uit de molen
- voor het kruidenmengsel
- 100 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel gemalen ketoembar
- 1 theelepel koenjit
- 2 draaien peper uit de molen
- 1 snuf fijn zeezout
Bereiden
Snijd de bloemkoolroosjes van de bloemkool. Doe alle ingrediënten voor het papje in een bakje en meng goed. Het papje moet iets dikker zijn dan pannenkoekbeslag. Doe alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een bakje en meng goed.
Doe de olie in een (frituur)pan en verhit hem tot 180 °C. Wentel de bloemkoolroosjes in het bloempapje en daarna in het bloem-kruidenmengsel. Leg de bloemkoolroosjes langzaam, met een knijper in de olie en bak ze rondom goudbruin in ongeveer 5 minuten.
Serveer ze als borrelhapje of voorgerechtje, maar ze zijn ook heerlijk als hoofdgerecht met een frisse salade en zoete aardappelfrieten of huisgemaakte frieten.
Kookboek
Het recept 'Tempura van bloemkoolroosjes' is afkomstig uit het kookboek...
Soul food
De Vrouw met de Baard
De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek 'Soul food' de beste recepten
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Daan VerschuurBloemkool tips
Reacties op dit recept
- Florike De hoeveelheden voor het beslag kloppen niet: dit wordt een deeg. Verder verdunnen met meer water tot pannenkoekbeslagdikte. Dan gaat het goed. Het levert lekkere krokante bloemkoolhapjes op. Echt bijzonder!
- Ray Het beslag heeft een beetje een nare lucht. Maar wanneer je het frituurt is het heerlijk. Wel zorgen dat het beslag steviger is dan pannenkoekenbeslag. Ik heb bloem, Aromat, paneermeel en Chilipoeder gebruikt voor de poedercoating.