Boerenkoolsalade met parelgort en gedroogde kersen
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g parelgort
- 80 g gedroogde kersen
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g boerenkool, schoongemaakt (taaie steeltjes verwijderd) en in repen
- een klein bosje platte peterselie, gehakt
- voor de dressing
- 4 eetlepels citroensap
- 2 theelepels dijonmosterd
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezoutvlokken
Bereiden
Kook de parelgort zoals aangegeven op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder koud water en spreid uit op een groot bord. Dep droog met keukenpapier en laat afkoelen.
Week ondertussen de kersen 15 minuten in gekookt water en giet af. Klop de ingrediënten van de dressing door elkaar.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool ongeveer 4 minuten tot deze gaar maar nog niet volledig geslonken is. Doe de parelgort en de kersen erbij en verwarm al roerend.
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie en de dressing erdoor. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer warm.
Kookboek
Het recept 'Boerenkoolsalade met parelgort en gedroogde kersen' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan
Sue Quinn
Met 'Vegan' leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken. De meer dan 130 veganistische recepten zijn divers; van de basis tot en met prachtige... lees verder
© Good Cook