Oosterse boerenkoolsalade

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 1 hand ongezouten cashewnoten
  • 1 hand kokosvlokken
  • 70 ml kokosmelk
  • olijfolie
  • 1 limoen

Bereiden

Was de quinoa (dan is de smaak wat minder bitter) met behulp van een zeef en kook de quinoa volgens de verpakking beetgaar.

Zet een tweede pan met kokend water en een snuf zout op het vuur en kook de boerenkool 3 minuten, giet dan af. Zet even weg.

Rooster de cashewnoten en kokosvlokken in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Maak de dressing: meng de kokosmelk met een flinke scheut olie (liefst extra vierge olijfolie) en wat peper en zout.

Giet de quinoa af en roer de boerenkool erdoor.

Meng vervolgens de dressing door de salade en strooi de kokosvlokken en cashewnoten erover.

Knijp ten slotte een halve limoen over de salade en serveer de andere helft erbij voor iedereen die nog een extra limoenshotje wil.

Tip

Kokosvlokken koop je bij de meeste biologische winkels. Kun je geen kokosvlokken vinden? Ga dan voor geraspte kokos.

Kookboek

Het recept 'Oosterse boerenkoolsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Het Skinny Six-kookboek

Elise Gruppen & Nina de Bruijn

Na het succes van 'Chickslovefood: het 5 or less-kookboek', is dit het veelgevraagde vervolg. 'Het Skinny Six-kookboek' bevat ruim 70 superhealthy recepten... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!