Stamppot van boerenkool

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 750 g panklare boerenkool
  • 1½ kg aardappelen
  • 100 ml melk
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Smelt de boter in een ruime pan en schep de gewassen boerenkool met het aanhangend water erdoor. Laat de kool al omscheppend slinken.

Leg de aardappelen erop en laat alles ca. 25 minuten in een goed gesloten pan gaar worden.

Voeg de melk toe en breng die aan de kook.

Roer de olijfolie erdoor en stamp alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Het recept 'Stamppot van boerenkool' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sara Winter | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!