Broccoli met maïskolfjes en gember uit de wok
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,3
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 150 kcal
- 4 g eiwit
- 11 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g mini-maïskolfjes
- 100 ml bouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sherry
- 4 eetlepels olie
- 1 stukje verse gember van ca. 4 cm, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 600 g broccoli, in kleine roosjes
Bereiden
Kook de maïskolfjes in weinig water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
Roer de bouillon, de sojasaus en de sherry door elkaar.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en de knoflook ca. ½ minuut. Schep de broccoliroosjes en de maïskolfjes erdoor en roerbak deze ca. 3 minuten.
Voeg het bouillonmengsel toe en verwarm de groente nog ca. 3 minuten tot het vocht verdampt is.
Bron
Het recept 'Broccoli met maïskolfjes en gember uit de wok' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: passion3 | Shutterstock.com