Broccoli met maïskolfjes en gember uit de wok

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 8 waarderingen

Bevat per portie

150 kcal
4 g eiwit
11 g vet
8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g mini-maïskolfjes
  • 100 ml bouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 4 eetlepels olie
  • 1 stukje verse gember van ca. 4 cm, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 g broccoli, in kleine roosjes

Bereiden

Kook de maïskolfjes in weinig water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.

Roer de bouillon, de sojasaus en de sherry door elkaar.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en de knoflook ca. ½ minuut. Schep de broccoliroosjes en de maïskolfjes erdoor en roerbak deze ca. 3 minuten.

Voeg het bouillonmengsel toe en verwarm de groente nog ca. 3 minuten tot het vocht verdampt is.

Het recept 'Broccoli met maïskolfjes en gember uit de wok' wordt je aangeboden door . Beeld: passion3 | Shutterstock.com

Broccoli tips