Broccoli en minimaïs op Hongkongse wijze
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 50 g gedroogde shiitake
- 450 g broccoli
- 225 g minimaïs
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Shaoxing rijstwijn of pale dry sherry
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 3 eetlepels oestersaus of donkere sojasaus
- 1½ eetlepel arachideolie
- 2 theelepels donkere sesamolie
Voorbereiden
Week de paddenstoelen 20 minuten in warm water.
Bereiden
Laat de paddenstoelen uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Verwijder de stelen en snijd de hoeden in dunne reepjes.
Maak de broccoliroosjes klein, schil vervolgens de stelen en snijd ze door. Blancheer de stukjes broccoli en de minimaïs 3 minuten in een grote pan kokend gezouten water en dompel ze vervolgens in koud water. Laat ze goed uitlekken.
Meng 1 theelepel zout, ½ theelepel versgemalen zwarte peper, suiker, rijstwijn, soja- en oestersaus in een kommetje.
Verwarm een wok of grote koekenpan op een hoog vuur. Voeg de arachideolie toe en als deze heel heet is de broccoli, minimaïs en paddenstoelen. Roerbak 3 minuten.
Voeg kruiden- en sausmengsel toe en blijf op hoog tot matig vuur gedurende 2 minuten roerbakken, tot de groente door en door warm is.
Voeg sesamolie toe en roerbak nog eens 30 seconden. De broccoli is nu klaar om op te dienen.
Kookboek
Het recept 'Broccoli en minimaïs op Hongkongse wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Tools for cooks
Christine McFadden
Of het nu gaat om een kip roosteren, brood bakken of verse pasta maken, dit deskundige en praktische handboek helpt je het juiste gereedschap te kiezen
... lees verder © Het Spectrum