Broccoli met olie en citroen

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg broccoli
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • citroensap
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Maak de broccoli goed schoon en bewaar alleen de mooie roosjes.

Pocheer de broccoliroosjes in water met het natriumbicarbonaat (om hun kleur te bewaren) tot ze al dente zijn.

Laat de broccoliroosjes uitlekken en begiet ze met het citroensap en de olijfolie. Kruid eventueel bij met een beetje zout.

Kookboek

Het recept 'Broccoli met olie en citroen' is afkomstig uit het kookboek...

Napels proeven

Philippe Bidaine

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Broccoli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!