Broccoli met olie en citroen
- 6 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1½ kg broccoli
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- citroensap
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Maak de broccoli goed schoon en bewaar alleen de mooie roosjes.
Pocheer de broccoliroosjes in water met het natriumbicarbonaat (om hun kleur te bewaren) tot ze al dente zijn.
Laat de broccoliroosjes uitlekken en begiet ze met het citroensap en de olijfolie. Kruid eventueel bij met een beetje zout.
Kookboek
Het recept 'Broccoli met olie en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Napels proeven
Philippe Bidaine
Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is... lees verder
© Uitgeverij Lannoo